Wedstrijd Ronse – Toon

De flank van de Hotondberg op de grens van Ronse en Zulzeke in de Vlaamse Ardennen was het prachtige decor voor de Grote Prijs Mario De Clercq oftewel de Hotondcross.

Toon

Geconcentreerd bij de start.

Het gras op de helling was al wel wat opgedroogd in vergelijking met de toestand van het parcour eerder op de dag toen Thijs moest rijden. Toch bleef het nog behoorlijk glad en door de hellingen bijzonder zwaar. Bij de start stond Toon aan de rechterkant en achteraf gezien had hij beter aan de linkerkant gestaan omdat hij hierdoor in de aanloop naar de eerste bocht in de file kwam te staan. Na een minder goede start was het dus achtervolgen geblazen. De helft van het peloton moest ingehaald worden en dat gebeurde van groepje naar groepje op pure kracht. Op een gegeven moment was iedereen verheugd doordat Toon alweer in de toptien zat. In de derde ronde voor het einde haalde hij Mike Teunissen in, de winnaar van vorige week. Aan de eindstreep ging deze hem toch nog voor. Toon weer in de toptien, in een mooie wedstrijd, op een knappe zevende plaats.

Uitslag: 1: Michael Vanthourenhout, 2: Wout Van Aert, 3: Corne Van Kessel, 7: Toon Aerts.

2 gedachten over “Wedstrijd Ronse – Toon

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *