Wedstrijd Ardooie – Toon

De wedstrijd op het ouderwets-zware parcour in Ardooie is iets speciaals. De profs, of elites, en de beloften rijden er samen. Toon stond bij de start pas op de vierde rij. De grote jongens vlogen en Toon vloog mee. Hij hield ploegmaat Sven Nys in de gaten en koos in het loodzware modderige veld resoluut voor het spoor waarin Sven reed. Tot zijn eigen verbazing kwam hij de eerste ronde door op de vijfde plaats. Op de zeer lastige loopstroken deed Toon het bijzonder goed. Na een tijdje reed Sven voorop met een kopgroep. Bij het oprijden van de asvaltstrook zag Sven achterom en zag Toon komen. Nys temporiseerde zodat Toon kon aansluiten bij de kopgroep. Volgens Toon was dat voor hem een onbeschrijflijk moment. Voor het eerst in zijn jonge loopbaan vooraan in een wedstrijd tussen de grote jongens. De adrenaline deed zijn werk, hij voelde zijn benen niet meer en leverde een topprestatie! Hij eindigde uiteindelijk achtste en was daarmee de eerste belofte! Euforie na de aankomst, geweldig, geweldig, geweldig!

Uitslag: 1: Klaas Vantornout, 2: Sven Nys, 3: Niels Albert, 8: Toon Aerts.

1 gedachte op “Wedstrijd Ardooie – Toon

  1. Toon en Thijs , proficiat met jullie prestaties in dit prille seizoen. Ik volgde jullie ook reeds vorig seizoen en jullie zijn zéér goed bezig. Nog veel succes in jullie crosscarrière.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *