Wedstrijd – EK Ipswich

Het Europees Kampioenschap in het Engelse Ipswich werd gereden op een snel parcours. Zoals verwacht was het een drukke start, Toon mocht pas op de voorlaatse rij vertrekken. Bij de start waren de voorsten dan ook al snel een eind weg. Hij vertrok met nog maar een man of tien na hem. We dachten oei oei, dat komt niet goed. Bij doortocht van de eerste ronde zat hij nog in de achterste regionen, maar toen begon Toon aan een huzarenstukje. Als een op hol geslagen krachtpatser begon hij man voor man voorbij te steken. Halfweg de wedstrijd had zich vooraan een kopgroep van zo’n vijfentwintig man gevormd en Toon had zich al een weg gebaand tot de kop van de achtervolgende groep. Hij sleurde mee de achterstand van twintig naar minder dan tien seconden. De leidersgroep kwam in zicht toen voor hem iemand ten val kwam en hij er los over vloog. Na alles bij mekaar geraapt te hebben vertrok hij voor de tweede maal voor de achtervolging. Op het einde van de wedstrijd zaten nog vijf man voorop. In de sprint van de eerste achtervolgersgroepje werd hij tweede. Dus kwam hij in de einduitslag op nummer negen te staan. Toon heeft een beresterke wedstrijd gereden tussen de Europese toppers. Voorts is er nog te vertellen dat de Belgen het over het algemeen goed hebben gedaan, al stonden er jammer genoeg geen op het podium. Vijf Belgen eindigden in Ipswich in de top tien, Toon was de vierde Belg.

Uitslag: 1: Mike Teunissen (Ned), 2: Corné Van Kessel (Ned), 3: Loïc Doubey (Fr), 4: Jens Adams (B), 5: Wout Van Aert (B), 6: Emiel Dolfsma (Ned) , 7: Clément Venturini (Fr), 8: Tim Merlier (B), 9: Toon Aerts (B), 10: Michael Vantourenhout (B)

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *