Wedstrijd – Hasselt

De Bpost Trofee in Hasselt werd gereden op een vernieuwd parcours. Men vond er een zandbak, dikke boomstammen en een heuse greppel, zeg maar beek, op terug. De start van Toon was uitstekend, het maakt wel een verschil als je op de tweede rij mag vertrekken. Tot half wedstrijd hing hij op de zesde plaats. We konden ook op tv zien dat hij een schuiver maakte.  Hij kwam in de buitenkant van een bocht in het natte en daardoor gladde gras terecht. Hij verloor verschillende plaatsen en met een moordend tempo (6:47 minuten was de tijd van de snelste ronde bij een gemiddelde van +/- 27km/u) was het verdomd moeilijk om nog vooraan te geraken. Toon reed sterk, ging tot het uiterste en lukte er desondanks  toch nog in om schitterend achtste te worden.

Uitslag beloften: 1: Wietse Bosmans, 2: Michael Vantourenhout 3: Tim Merlier 8: Toon Aerts

Bij de juniores heeft ook Thijs een goeie wedstrijd gereden. Er was twee man voorop en hij zat in de achtervolgende groep. In de laatste ronde moest hij nog even lossen in de zandbak maar hij kwam wel als vijfde over de meet, wat toch een puike prestatie is.

Uitslag juniores: 1: Mathieu van der Poel , 2: Yannick Peeters  3: Stijn Caluwe 5: Thijs Aerts

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *