Wedstrijd – Asper-Gavere

Nadat het een hele nacht en ochtend geregend had was het parcours van de Hansgrohe-Superprestige-cross omgedoopt tot een glibberige roetsjbaan. Toon kon starten op de derde rij. Van bij de start was het reeds feest, zelfs op de rechte strook naar de eerste bocht was het al slijkslikken. Onze vriend had prijs bij deze valpartij waardoor hij helemaal achteraan terecht kwam. Maar zijn benen en zijn gevoel waren goed en de prestatie zou volgen. Hij kwam soepel naar voor, tot half wedstrijd beneden aan de helling zijn derailleur in zijn wiel vloog. Hij hing toen al terug op de vijftiende plaats. “Niet twijfelen en verder doen” dacht hij en ging al lopend de lange gladde helling op tot aan de materiaalpost. Dat zijn vorm goed is bewees hij door zich verder naar voor te boksen en nog een straffe negende plaats te bemachtigen wetende dat hij verschillende van de favorieten achter zich liet op het Gaverse slagveld.

Uitslag beloften: 1: Wout Van Aert, 2: Jens Adams, 3: Corné Van Kessel, 9: Toon Aerts.

Bij de juniores was Thijs redelijk goed gestart. Hij reed een zeer mooie wedstrijd. Naar het einde toe begon de zware klim wel door te wegen en voelde hij zijn benen. In een wedstrijd waar je acrobatentoeren moet uithalen om recht te blijven, en waar je als eerstejaars in zo’n loodzware wedstrijd plots tussen de aanstormende talenten komt te staan is het toch knap om dan als tiende te eindigen.

3 gedachten over “Wedstrijd – Asper-Gavere

  1. Toon en Thijs jullie hebben weer knap gereden van het weekend heel goed bezig!

    PS ook een pluim voor de redactie!!!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *