Provinciaal Kampioenschap – Mol en Rijkevorsel

Bij de voorstelling van de renners bij het vertrek was men Thijs ‘gewoon’ vergeten zodat hij niet op de eerste rij, dankzij zijn UCI punten, maar wel op de tweede rij kwam te staan. Maar kom, gelukkig miste hij zijn start niet en kwam hij al onmiddellijk op een vierde plaats te rijden. Een poosje later kwam hij samen met Jelle Schuermans en Yannick Peeters voorop te zitten. Thijs demarreerde en reed een tijdje voorop. Hij was bijzonder goed in de zandpartijen van het Molse Zilvermeer. De twee achtervolger kwamen terug, Yannick Peeters ging hem voorbij en won de wedstrijd. Thijs werd knap tweede en Jelle Schuermans derde.

Uitslag Juniores: 1: Yannick Peeters , 2: Thijs Aerts, 3: Jelle Schuermans.

In Rijkevorsel bij de beloften maakte  Toon niet zo’n beste start doordat hij uit zijn klikpedaal vloog. Tijdens de eerste ronde hing hij rond plaats vijftien. In het heuvelige bos was het moeilijk om iemand voorbij te gaan. Langzaam kwam hij op pure kracht en gesteund door de uitbundige aanmoedigingen van de talrijke supporters terug. Wout van Aert, Laurens en Diether Sweeck zaten uiteindelijk nog voor hem. Diether moest lossen en Toon kon bij hem komen. Diether heeft als ploegmaat van Toon nog puik werk verricht door een poosje stevig kop te doen zodat de achtervolgers geen kans meer hadden. Toon werd derde in een schitterende wedstrijd.

Uitslag Beloften: 1: Wout Van Aert, 2: Laurens Sweeck, 3: Toon Aerts.

Foto’s: Thijs in Mol:

Foto’s: Toon in Rijkevorsel:

11 gedachten over “Provinciaal Kampioenschap – Mol en Rijkevorsel

 1. Hey Toon en Thijs

  Ik zie dat jullie weer goed gereden hebben. Proficiat met jullie podium plaatsen en doe zo verder! We komen zeker nog eens langs op de cross.

  Tot ziens

 2. zeer sterk gereden van Toon om van zo ver terug te komen.
  Knap gedaan.
  Ook Thijs heeft het weer klaar gekregen, knap werk.

 3. hey Toon en Thijs!

  Weer een TOP weekend! Ik ben ervan overtuigd dat stilaan half Rijkevorsel en omstreken voor jullie zal supporteren!
  Voor allebei een hele dikke proficiat!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *