Wedstrijd – Scheldecross Antwerpen

Op een zonnige zaterdagmiddag op het St-Annastrand aan de linkeroever van de Schelde in Antwerpen werd de Soudal Scheldecross gereden. Bij de juniores was Thijs snel weg en vertrok op kop aan de eerste ronde. Van der Poel deed niet mee vandaag wat wil zeggen dat er fel gestreden werd voor de hoogste podiumplaats. Thijs kon zijn koppositie niet houden en moest de vier koplopers laten gaan. Boets, Budding, Cleppe en Richard Jansen bleven voorop tot de finish. Thijs reed een heel goeie wedstrijd en behaalde een fantastische zesde plaats.

Uitslag Juniores: 1: Ben Boets, 2: Martijn Budding, 3: Nicolas Cleppe, 6: Thijs Aerts

De beloften mochten vandaag samen rijden met de elites. Een extra uitdaging voor Toon om je tussen de profs te kunnen laten opmerken. Het parcours lag er hard en bevroren bij. Met een zware zandstrook op het strand, een stijle trap en een snelle graspartij in de weide was het best een pittige wedstrijd. Van achteraan starten is Toon wel gewoon. Het heeft hem sterk gemaakt en hij is het ondertussen gewend om te knokken om vooraan te komen. Prachtig om te zien hoe hij profs met naam passeerde. Dat zijn kippenvelmomenten voor de supporters. Op een gegeven moment hing hij op de dertiende plaats samen met Sven Vanthourenhout (die lek gereden was) maar kreeg even later een probleem met de ketting. Hij bleef verder constant meedraaien en pakte zo de 18de plaats. Als negentienjarige student een top 20 plaats tussen de wereldtop van de profs, da’s toch mooi!

Uitslag Elites + Beloften: 1: Kevin Pauwels, 2: Sven Nijs, 3: Niels Albert, 18: Toon Aerts

2 gedachten over “Wedstrijd – Scheldecross Antwerpen

 1. Opnieuw een dikke proficiat!
  Daarbij hebben we van jullie alletwee ook nog mooie beelden op de TV gezien!
  Echt knap en zoals den Eug schrijft: kippenvelmomenten!!!

 2. Toon & Thijs,,

  Elke week als ik jullie uitslagen lees op jullie prachtige website

  krijg ik kippenvel .

  Mannen dit is echt geweldig !!!

  Doe zo rustig verder.

  Proficiat !!!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *