Wedstrijd – Hoogerheide

Het parcours van de  wereldbekercross in Hoogerheide was een spiegelgladde ijspiste. Met een gure ijskoude wind en de ene sneeuwbui na de andere weten we weer dat cyclocross een wintersport is.

Bij de juniores was het nogmaals Mathieu van der Poel die de plak zwaaide. “Niets aan te doen” horen we dan. In de achtergrond vormden zich verscheidene groepjes met Thijs in het grootse gedeelte van de wedstrijd rond de tiende plaats. In de laatste ronden zakte hij wat terug en eindigde uiteindelijk 18de.

Uitslag Juniores: 1: Mathieu van der Poel, 2: Martin Budding, 3: Gioele Bertolini.

thijs_aerts_hoogerheide_front

De beloften kregen volle bak  sneeuw over zich heen, wat het nog spectaculairder maakte. Toon startte achteraan en op dit gevaarlijke parcours wat het echt onmogelijk om vooraan te geraken. De hele wedstrijd hing hij rond de 25ste positie en dat was ook zo aan de eindmeet. Iedereen is op zo’n moment al blij dat men heelhuids uit de strijd komt.

Uitslag Beloften: 1: Wietse Bosmans, 2: Gianni Vermeersch, 3: Julien Alaphilippe.

toon_aerts_hoogerheide_front

hoogerheide

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *