Wedstrijd – Herenthout (Open koers)

Nadat Toon afgelopen vrijdag terug gekomen was van een stage in Mallorca reed hij zondag zijn eerste wegwedstrijd van het seizoen. Een koers van 100km en 165 vertrekkers. Er waren 55 opgaves en Toon behaalde de 3de plaats en won ook nog 1 premiespurt.

Het eerste deel van de wedstrijd koerste hij attent mee vooraan, maar het was te moeilijk om los te geraken. Ploegmaat Laurens Sweeck slaagde hier echter wel in en reed op die manier een knappe race. Hij kon het echter niet volhouden tot het einde van de wedstrijd en eindigde net zoals Diether en Hendrik in het peloton.

Dit was ook een beetje Toon zijn plan. Door de vele gevaren was het de bedoeling om de laatste premie te nemen, waar hij ook in slaagde en daarna aan de staart van het peloton de koers uit te rijden om zo alle risico’s te mijden. Maar omdat het peloton op 4 km van de aankomst nog een klein groepje renners dat was weggereden in zicht kreeg besloot hij om er even achter te gaan rijden. Hij kreeg de steun van Diether die het peloton wat ophield. Toon gaf zich even voluit en kwam op 200 meter voor de finish aansluiten bij de kopgroep. Hij zag een snel naderend peloton aankomen waardoor hij meteen doorspurtte tot de aankomst. 2 renners konden hem voorblijven en de fotofinish pleitte in zijn voordeel voor plaats 3 en 4. Eerste podiumplaats is binnen, volgende week start hij echter in het grote werk en zal het een pak moeilijker worden.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *