Wedstrijd: Triptyque Ardennaise

Hieronder kan je het verslag van Toon lezen van de Triptyque Ardennaise, de meerdaagse wielerwedstrijd voor beloften die vorig weekend werd gereden.

Triptyque Rit 1 104de
“Ik kende na een week waarbij ik veel voor school moest werken een slechte dag. Ik kon mezelf niet voor de volle 100% voorbereiden op deze wedstrijd. Toen we na een 30-tal km de eerste zware beklimming tegenkwamen, was het al moeilijk om vooraan te blijven koersen. Ik kon nog terugkomen, maar na 110km zat ik tijdens een beklimming opnieuw te ver in het peloton en kwam hierdoor in een achtervolgende groep terecht. Ik verloor ongeveer 4 minuten op de eerste renners en bolde als 104de over de aankomst.”

Triptyque Rit 2 86ste
“Ondanks de tweede wedstrijddag, voelde ik mezelf beter dan de dag voordien. Ik kon het eerste deel goed mee vooraan koersen, maar koerste misschien niet zo slim. Ik reed veel vooraan in het peloton, te veel met mijn neus in de wind. Toen ik na enkele fikse onweersbuien dan nog koud kreeg, was het tijdens het aansnijden van de plaatselijke ronden gedaan met meekoersen. Ik kende alle moeite van de wereld om in het peloton te blijven hangen en toen dit na enkele prikjes vooraan ook nog scheurde, moest ik er met een klad renners af. Ik verloor zeer veel tijd, omdat we niet meer reden. Ik zat dan ook al met de rit ’s anderendaags in mijn hoofd. Plaats 86 op een 7-tal minuten werd de mijne.”

Triptyque Rit 3 21ste
“Laatste dag van mijn eerste “rondeke” bij de beloften. Wakker worden met een ploegmaat op de kamer die klassements-ambities heeft en er klaar voor is, moedigde me ontzettend aan. Ik was klaar om Floris een hele dag bij te staan. Ik reed de hele wedstrijd vooraan en spaarde me de eerste 70 km zoveel mogelijk. Op het plaatselijke rondje, begon de wedstrijd pas echt. Ik was blij dat ik voor de eerste keer dit weekend terug mezelf was en een finale kon rijden. Ik deed wat Floris vroeg, ik reed gaten dicht, viel zelf enkele malen aan en stond Floris bij met raad,… Wat een verschil met de vorige 2 dagen! Toen Floris in de laatste plaatselijke ronde met een groepje wegreed, stond mij nog maar één ding te doen. In de wielen rijden en sprinten. Op de hellende aankomststrook sprintte ik na 7 weggereden renners nog naar een 21ste plaats. Floris eindigde 6de en in het algemene klassement nam hij de 9de plaats in. Mooi voor jonge crossers die nog maar aan hun eerste wedstrijden toe waren! 
Bedankt aan de ploegmaten en verzorging/omkadering voor het weekend, het was me een ware ervaring!”

Toon-Aerts-Triptyque Toon-Aerts-Triptyque2 Toon-Aerts-Triptyque3

1 gedachte op “Wedstrijd: Triptyque Ardennaise

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *