Wedstrijd – Zonhoven

Toon startte zeer goed en kon als 3de de eerste bochten aansnijden. Bij de eerste passage aan de legendarische kuil, reed Toon zelfs al 2de. Zo beleefde hij de eerste 2 ronden van deze cross in de kopgroep. Maar in de derde ronde, maakte wereldkampioen Teunissen een fout in de kuil, waardoor Toon plotseling alleen voorop kwam te zitten. Binnen de kortste keren reed hij rond met een voorsprong van 20 seconden.

Maar de schrik die Toon vorig jaar opdeed tijdens een valpartij in een van de steile afdalingen, deed hem opnieuw vallen. “Ik verloor even de controle, gelukkig liep het goed af!” Zijn voorsprong was er echter wel aan. Toon kon opnieuw plaatsnemen op plaats 2. Ploegmaat Hermans reed wat weg van de kopgroep en dus hield Toon zijn benen stil. Teunissen kon hierdoor de kloof naar Hermans dichten.

Na een ronde in het gezelschap van Van Tichelt, vond Toon zijn tweede adem en keerde zo terug tot bij Hermans. Er was nog 1 renner die hij te grazen moest nemen om de overwinning te behalen. Het leek ook te lukken, op 400 meter van de aankomst kwam Toon aansluiten, maar Teunissen plaatste meteen zijn laatste versnelling om zo de overwinning te nemen. Een tweede plaats is het gevolg. Toon was zeer gelukkig na een mindere seizoenstart!zonhovenpodium

2 gedachten over “Wedstrijd – Zonhoven

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *