Wedstrijd – Namen

Ze waren na de wedstrijd in Essen onmiddellijk vertrokken naar Namen voor de wereldbekerwedstrijd. Na een nachtje in de mobilhome kwamen ze vanmorgen fris aan het vertrek. Thijs had de opdracht om niet in de eerste ronden zijn motor op te blazen. Het parcours was zwaar met verschillende pittige hellingen en glibberige afdalingen. Gelukkig is hij een uitblinker in de discipline “balancerend circusfietsen” en ook al is het lastig, hij  houdt wel van zo’n parcours. Na een goede start was hij een poosje samen met Adam Toupalik, Joris Nieuwenhuis en Yannick Peeters vooraan in de wedstrijd. De concurrentie was erg sterk en de minste schuiver wordt genadeloos afgestraft. Thijs behaalde een zevende plaats tussen de wereldtoppers.

Bij de beloften deed ook Toon het geweldig goed. Ook hij voelt zich als een visje in het water op de glijbanen van de Naamse citadelflanken. Zowat halfweg de wedstrijd reed hij op de zesde plaats. Na een tik tegen de fiets van een haperende Franse renner kwam zijn rem van het voorwiel los en sloeg die onder zijn velg. Hij moest stoppen om de rem en zijn wiel uit elkaar te halen. Hierdoor verloor hij een kleine minuut en viel hij terug naar plaats 15. Het was bijzonder knap om dan nog terug te komen naar de achtste plaats bij de finish.

We hebben een paar fantastische wedstrijden van Toon en Thijs gezien het afgelopen weekend!

Lees ook:
Thijs Aerts (7de) is eerste junior van YTFC.
Toon (8ste) verliest 40″ door technisch probleem.

thijs-aerts-namen

toon-aerts-namen

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *