Wedstrijd – Zolder

De derde wereldbekerwedstrijd was in Zolder. Het parcours was minder technisch dan vorige keer en met de lange rechte stroken was het een snelheidsrace. Thijs was goed weg en had al snel in de gaten dat het wel eens zijn dag zou kunnen worden. Hij nam voortdurend het initiatief en “maakte” de wedstrijd. Het werd een kat en muisspelletje samen met Yannick Peeters, om Adam Toupalik onder controle te houden. Op een gegeven moment lukte het Thijs om weg te springen en een gat te slaan van tien seconden. In de voorlaatste ronde begon de vermoeidheid zich parten te spelen, maakte hij een slipper, kwam ten val in een haakse bocht, had hij problemen met zijn ketting en moest hij de achtervolgers laten terugkomen. Uiteindelijk eindigde hij derde na Peeters en Toupalik die won. Thijs heeft bewezen dat hij zijn plaats tussen de wereldtop bij de junioren dubbel en dik waard is.

Bij de beloften vertrok Toon, doordat hij weer in de B-selectie zat, achteraan. Sven Nys zei voor de wedstrijd “Als je hier tien seconden moet goedmaken komt dat overeen met een minuut in een ‘normale’ wedstrijd”. Dit zegt veel over de prestatie die Toon vandaag leverde. Hij kwam ronde per ronde naar voor en niettegenstaande hij hierdoor veel energie verbruikte, speelde hij mee in de achtervolging op de mannen aan de kop in een wedstrijd. De strijd tussen de eerste twintig renners was bikkelhard en de verschillen waren klein. Toon eindigde tiende en reed alweer een dijk van een wedstrijd.

Thijs-Aerts-Zolder-eug1 Thijs-Aerts-Zolder-eug2 Toon-Aerts-Zolder-eug1 Toon-Aerts-Zolder-eug2

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *