Wedstrijd – Loenhout

Het was overtrokken met af en toe wat motregen toen de jeugdploegen van start gingen. Het veld was merendeel een harde ondergrond met op de meeste plaatsen een zachte bovenlaag die modderiger en gladder werd naargelang de wedstrijden vorderden.

Thijs had gisteren een superdag, ging tot het uiterste, maar voelde nadien zijn maag opspelen. De eerste gedachte was dat het te maken had met vermoeidheid. Vanmorgen ging het best goed, alleen zijn maag voelde niet echt zoals het moest zijn. De cross in Loenhout heeft altijd iets speciaals. Het is de buurt van Rijkevorsel wat wil zeggen dat er veel supporters naar de Aertskes komen kijken. Thijs wilde ze niet teleurstellen en besloot te crossen. Zijn start was goed en hij reed in de eerste ronde op een derde plaats. Al snel ging hij minder en minder goed bollen. Hij besefte dat er meer aan de hand was en besloot dat het toch beter zou zijn om stoppen. Nadien in de mobilhome moest zijn maag z’n inhoud kwijt waarna hij zich al een stuk beter voelde. Thijs is in vorm en staat scherp, maar het is geweten dat je dan kwetsbaarder wordt voor grieptoestanden.

Bij de beloften was Toon goed mee in de start en wisselde al snel omdat het wat feller begon te regenen waardoor het parcours een stuk gladder werd. Er was vooraan een groep van een man of tien gevormd toen hij kans zag om weg te gaan. Hij reed een halve ronde alleen vooruit tot Wout Van Aert aan zijn demonstratie begon. Toen Wout was vertrokken, gingen de achtervolgers naar elkaar kijken om de achtervolging in te zetten. Het werd nog een felle strijd voor de podiumplaatsen. David van der Poel werd tweede (Mathieu was ziek en deed niet mee), Tim Merlier werd derde en Toon vierde. Uit deze sterke prestatie blijkt dat ook Toon in topvorm is.

Thijs-Loenhout Toon-Loenhout Toon-Loenhout2

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *