Wedstrijd – Baal

Het doet misschien een beetje pijn als de crossliefhebber op 1 januari al vroeg uit zijn bed moet om naar de GP Sven Nys in Baal te gaan. Maar hetgeen hij ervoor terug krijgt is ontegensprekelijk de moeite waard. Het parcours lag zoals altijd op de Balenberg in het mooie Vlaams Brabantse decor. De regen van de vorige nacht had er voor gezorgd dat er toch behoorlijk wat modder te vinden was. Samen met de hellingen en de aangebrachte hindernissen zorgde dat voor een pittige opdracht.

De beloften vertrokken met de zon in de lucht. Michael Vanthourenhout domineerde in de eerste ronde en Toon volgde mee vooraan bij de achtervolgers. Na een valpartij van Mathieu Van der Poel trok Van Aert door met Toon in zijn wiel. Op dat moment maakte hij een slipper en viel. Het tempo van Wout lag verschroeiend hoog waardoor hij het al snel alleen voor het zeggen had. Achter hem was het een strijdveld met ondermeer een teruggekomen Van der Poel. De uitslag was: op één Wout van Aert voor Mathieu Van der Poel en Michael Vanthourenhout. Een bijzonder strijdlustige Toon werd vijfde na een voortreffelijke wedstrijd.

Wanneer we de kerstperiode overlopen: Essen 5, Namen 8, Zolder 10, Loenhout 4, Diegem 7 en Baal 5de, dan kunnen we spreken van een geslaagde reeks! Daar hij niet bij de selectie voor Rome zit gaat hij zich concentreren op zijn examens die binnen twee weken beginnen. “Elk nadeel heb zijn voordeel” zou Johan Cruijff zeggen.

ToonAerts-Baal-1 ToonAerts-Baal-2 ToonAerts-Baal-4 ToonAerts-Baal-3 ToonAerts-Baal-4b

1 gedachte op “Wedstrijd – Baal

  1. Proficiat vanwege het team van De Nieuw Brug! Enig in Veussel. De Nieuw Brug zal er vast en zeker veel aandacht aan besteden!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *