Wedstrijden: WB – Nommay

Vrijdag na school waren ze met de mobilhome vertrokken met de bedoeling om onderweg ergens in Frankrijk te overnachten om dan in de loop van de zaterdagvoormiddag in Nommay aan te komen. Zo hadden ze rustig de tijd om het parcours te verkennen en zich voor te bereiden op deze wereldbekerwedstrijd.

Het deelnemersveld werd gesierd door alle toppers, ook de buitenlandse die je niet zo vaak in de Belgische wedstrijden ziet. Vandaar dat de prestaties die Thijs en Toon vandaag leverden extra glans krijgen. Bij de junioren liet Thijs vanaf het begin zijn kracht spreken. Op de eerste helling reed hij helemaal tot boven terwijl al de anderen van de fiets moesten. Dat was voor hem het signaal om al meteen al door te gaan en een gat te slaan. Zonder tempoverlies kon hij zijn voorsprong behouden. De enige rivaal die terug kwam was Toupalik. Hij kwam bij Thijs en je zou dan denken “erop en erover”, maar dat was niet zo. Thijs klampte aan en bleef volhouden om zo het wiel van zijn voorganger niet te lossen. Thijs reed een slimme wedstrijd en kwam op kop op de technische stukken die voor hem kinderspel leken. Zo kon hij in de laatste ronde Toupalik achter zich laten en won hij op een schitterende manier de juniorenwedstrijd. Hetgeen Thijs liet zien is absolute wereldklasse!

Bij de beloften stonden uiteraard ook alle toppers aan het vertrek. Toon was goed mee vertrokken en fietste rond plaats tien. Het parcours met verschillende steile hellingen vond hij best wel pittig maar het lag hem wel. Hij kwam sterk voor de dag toen hij doorschoof naar een vierde plaats. Jens Adams kwam nog aansluiten en passeerde hem zodat Toon op de vijfde plaats eindigde. Dus ook Toon leverde een beresterke prestatie!

thijsopeen

toonopvijf

3 gedachten over “Wedstrijden: WB – Nommay

  1. Amai Thijs, wat heb je voor een kippenvelmoment gezorgd! Dikke proficiat.
    Toon, ook voor jou een dikke proficiat met je knappe 5e plaats!
    We zullen deze week heel wat kaarsjes aansteken en kijken uit naar volgende week. See ya in Holland 😉
    T. Lies en N. Ben

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *