Wedstrijd – Oostmalle

Onder een stralende lentezon lag het parcours er droog bij. Dat was ook te merken aan de snelheid waarmee de ronden werden afgelegd. Voor Thijs was het de laatste wedstrijd in zijn regenboogtrui omdat hij volgend seizoen overstapt naar de beloften. Zijn start was goed en hij reed even op kop met een kleine voorsprong. De achtervolgers konden terugkomen en het werd een kat en muis spelletje tussen Yannick Peeters, Stijn Caluwé  en Thijs voor de rest van de wedstrijd. In de laatste ronde miste Thijs een paar keer het juiste spoor en maakte een paar ongelukkige fouten waardoor hij derde werd na Caluwé en Peeters die won. Voor Thijs was deze podiumplaats een mooie afsluiter van een schitterend seizoen.

Toon bij de beloften nam net als zijn broer ook een bliksemstart en reed bijna de hele eerste ronde met een kleine voorsprong op kop. Toen hij werd ingehaald had hij moeite om te recupereren van zijn inspanning maar deed toch zijn uiterste best om terug aan te sluiten bij diegenen die hem waren gepasseerd. Uiteindelijk werd hij verdienstelijk zesde wat ook voor hem een waardige seizoensafsluiter is. Onmiddellijk na de wedstrijd vertrok hij richting Italië waar hij les gaat geven als ski-instructeur als stage voor school.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *