Wedstrijd: Koppenbergcross, Oudenaarde

Een zonnige herfstdag, een prachtige omgeving en de vele supporters zorgden voor een adembenemende crosssfeer.

Toon startte zeer goed en nam op de kasseien van de Koppenberg de leiding. Nadat ze de tussenspurt passeerden en Toon als 2de 10 seconden sprokkelde, trok Michael Vanthourenhout stevig door en moest Toon passen. Hij nam dan ook plaats in de achtervolgende groep. In de strijd voor plaats twee moest Toon op 3 ronden van het einde Laurens Sweeck laten rijden. Toon liet zijn hoofd echter niet hangen, in de voorlaatste ronde wisselde hij voor andere tuben om dan de laatste ronde in de beklimming het verschil te maken en zijn voorsprong met de groffere tuben kon behouden in de bochtige afdaling. Even leek het erop dat Toon nog 2de kon worden, maar de wedstrijd was enkele honderden meters te kort om Sweeck nog te remonteren. Het tijdsverlies was uiteindelijk zeer beperkt en dus behoud Toon zijn 3de plek in de tussenstand van de Bpost bank trofee.

Thijs reed eveneens een puike wedstrijd. Vanop een startpositie in de achterste regionen schoof hij ronde per ronde enkele plaatsen naar voor. Hij eindige op de dertiende plaats wat boven alle verwachtingen goed is.

image

Thijs

image

Toon

image

Podium

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *