Wedstrijd: Zonhoven

Nooit zoveel volk gezien op een cross als in het Limburgse Zonhoven. Misschien zat de zon en de prachtig herfstkleurige bossen er voor iets tussen. Het spektakelstuk was echter de zandput die was omgevormd tot een heus openlucht “Sportpaleis” met duizende toeschouwers die voor een ongekende ambiance zorgden.

Toon raakte in de bliksemsnelle start een beetje achterop maar kwam al snel terug naar voor. Met Wout van Aert op kop gevolgd door Michael Vanthourenhout was iedereen er zich van bewust dat het gevecht om de derde plaats het spannendste zou worden. Het werd een strijd tussen Toon en de broers Sweeck. De Sweecksen speelden het spel voortreffelijk en Toon moest afhaken maar werd toch wel mooi vijfde, wat een ijzersterke prestatie is. Mooi om zien was dat hij telkens al rijdend uit de put knalde iets wat weinigen lukte, prachtig!

Thijs verging het aanvankelijk wat minder doordat hij vlak na de start met een kapotte ketting te maken kreeg en al lopend naar de materiaalpost moest zodat hij bijna als laatste van de kleine vijftig deelnemers de wedstrijd verder moest zetten. Maar Thijs voelde zich goed en was gebeten om zich te laten zien. Telkens enkele plaatsen naar voor schuivend daar waar het mogelijk was. Hij strandde op de vijftiende plaats wat in de ogen van alle supporters schitterende was. Maar Thijs wou meer en was na afloop wat teleurgesteld wetend dat hij zonder pech zich meer in de kijker had kunnen rijden. En ook hij presteerde het om verschillende keren de rand van de zandput al rijdend te bereiken. Met die gebetenheid komt de echte sporter naar boven. Knap toch!

Tooninzandput

Toon in de zandput. Foto: Inge Aerts

Hieronder: Thijs die net als Toon op zijn sokken uit de zandkuil rijdt.

1 gedachte op “Wedstrijd: Zonhoven

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *