Wedstrijd: Lorsch (D)

Toon is op het Europees Kampioenschap voor beloften in het Duitse Lorsch knap 5de geworden. Na een goeie start viel hij wel terug naar een 15de plaats door het hoge tempo. Maar halfkoers kwam hij weer naar voor gedreven door in de technische zones op kop van de groepjes te gaan fietsen. Zo is hij bij de achtervolgende groep gekomen. Nadat Wout Van Aert was weggereden en Michael Vanthourenhout ten val was gekomen werd het een strijd voor plek 2. In de laatste ronde reden Laurens Sweeck en de Tsjech Jakob Skala weg waardoor het podium bekend was. Toon ging de laatste bocht in met de Nederlander Godrie, die hij niet meer kon remonteren en hij eindigde dus als 5de. Wat op een zeer technisch parcours schitterend te noemen is. “Ben dan ook echt content!” zei hij achteraf.

Thijs startte bij de profs super goed en reed vanop de laatste startrij prompt naar de kopgroep. Na 20 minuten kreeg hij het zwaar en moest hij de eerste 7 renners laten rijden. De Deen Hanssen kreeg af te rekenen met een lekke tube, waardoor Thijs alleen kwam te zitten. Dit was op de asfaltstroken een nadeel en dus kwam hij in een groepje terecht van een 5-tal renners. Op dat moment maakte Thijs een valpartij. Tijdens deze crash werd zijn versnellingsapparaat scheef getrokken, met een aflopende ketting als gevolg en dat in de finale van de koers. Thijs moest vrede nemen met een 12de plaats, maar is hier zeer tevreden mee in een wedstrijd bij de elite-renners.

Toon reed een schitterende tweede wedstrijdhelft.

Toon reed een schitterende tweede wedstrijdhelft.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *