Wedstrijd: Asper-Gavere

De afgelopen dagen had het geregend maar niet op de wedstrijddag wat wil zeggen dat de opdrogende modder zorgde voor een extra zwaar parcours.

Toon ging mee vooraan het veld in en was bijzonder goed op dreef tot hij op de afdaling een spoor koos wat achteraf niet het goede bleek te zijn. Zijn voorwiel schoof weg, hij belandde in het decor en kreeg Wout van Aert nog over zich heen.  Hij verspeelde op deze manier heel wat plaatsen en kon een podiumplaats wel vergeten. Ook een platte tube, waarmee Toon nog een halve ronde moest rijden voor hij aan de materiaalpost was, zorgde voor de nodige moeilijkheden. De strijdlustige Toon bleef knokken en kwam van de achtste nog knap naar de vierde plaats terug. Dat in een zware wedstrijd Toon zijn mannetje kan staan hebben we nog eens duidelijk kunnen zien.

Thijs was ook goed gestart, reed zelfs even in de buurt van Toon maar kreeg in het begin niet echt het juiste ritme te pakken om volop mee te gaan. Hij zakte terug naar plaats twintig, kon wat bekomen en het was vooral in de loopfases dat hij zijn voorgangers begon op te rapen. Het ging steeds beter en hij voelde dat hij het juiste tempo te pakken had. Van plaats twintig naar plaats tien. Het was weer mooi om zien.

Uitslag: 1: Wout van Aert, 2: Michael Vanthourenhout, 3: Lauwrens Sweeck, 4: Toon Aerts, 10: Thijs Aerts

AsperGaver

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *