Wedstrijd: Koksijde

Toon reed vandaag zijn eerste Wereldbeker bij de elite. Een cross van het hoogste niveau dus. Nadat hij donderdag op training ten val kwam, was het bang afwachten of zijn schouder een last zou worden tijdens de wedstrijd. Dit was door het werk van trainer/kinesist Tim Aerts echter volledig van de baan en zo kon Toon uitkijken naar de start van de race.

Toon startte van op de vierde rij en draaide na het ontwijken van een valpartij als ongeveer 25ste in het veld. Hij had het de eerste ronden moeilijk om de top 20 in te duiken en bleef dan ook een hele tijd hangen rond plaats 23. Maar iets over half koers, wanneer iedereen wat stilviel kon hij zijn goede vorm tonen en plaatsje na plaatsje naar voor opschuiven. Enkele goede passages in het zand en een mooi tempo tussen de zandstroken in bezorgde hem in de voorlaatste ronde vleugels. Hij schoof van plaats 16 naar 13, de plaats die hij aan de finish nog steeds had. Toon was met deze prestatie zeer gelukkig!

ToonKoksijde

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *