Wedstrijd: Spa – Francorchamps

Het was een mooie zonnige dag in november. De Ardeense rust kwam tot leven toen de cyclocrosswereld neerstreek in Francorchamps. Een gloednieuw parcours bevond zich gedeeltelijk op het formule 1 circuit. De start bij de beloften gebeurde zonder de gebruikelijke aankondiging een minuut voordien. Iedereen stond nog wat rond zich heen te kijken toen de lichten plots op groen sprongen. Op de brede geasfalteerde startzonde hadden de sterkste starters meteen kans om naar de kop te rijden.

Thijs ging als tweede de muur op met Toon in zijn zog. Even later waren de rollen omgedraaid. Thijs vocht voor zijn positie met de concurrentie, nam net iets te veel risico en kwam ten val. Met een bezeerde pols reed hij verder en maakte in de spectaculaire afdaling na de muur opnieuw een tuimeling. Even later aan de materiaalpost nam hij met pijn aan zijn pols de verstandige beslissing om uit de wedstrijd te stappen. Voor hem een teleurstelling zeker omdat hij zich goed voelde en bijzonder sterk bezig was. Na een bezoek aan het ziekenhuis bleek dat het gelukkig geen breuk was maar een verrekking zodat hij hopelijk snel terug van zich kan laten horen.

Toon streed voortreffelijk verder. Hij reed op een gegeven moment op de derde plaats achter Michael Vanthourenhout en Wout Van Aert toen deze laatste lek reed. Toon kwam op de tweede plaats, maar Wout kwam terug en won uiteindelijk nog nipt de wedstrijd voor Michael. Wat Toon vandaag liet zien is na zijn sterke wedstrijd gisteren in Koksijde opnieuw een prachtprestatie. Een podiumplaats in een van de zwaarste wedstrijden van het seizoen.

Uitslag: 1 Wout Van Aert, 2 Michael Vanthourenhout, 3 Toon Aerts
ToonFracorchamps

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *