Foto’s: Rijkevorsel

Thijs, de nieuwe Provinciale Kampioen aan het woord: “Koersen in je eigen dorp doe je sowieso al niet vaak, er stonden heel veel supporters langs de omloop. Daarom ook dat ik absoluut wilde meedoen. Het was bovendien crossen op de omloop waar mijn broer Toon en ik ’s zomers wel eens trainen. Je kan er ideaal je techniek oefenen. Het was geen simpele wedstrijd. Het was heel veel draaien en keren. Je moest ook van nul optrekken om de hellingen over te geraken. Bovendien werd het een koers van een uur wat ik niet zo direct gewoon ben. In die context vloog ik er van bij de start een ietsje te fel in, wat zich ronde na ronde feller liet gevoelen. Gelukkig ook bij de anderen. Eén voor één moesten ze lossen zodat uiteindelijk alleen Hendrik Sweeck overbleef. Ik kon de sprint rijden zoals het in de boekjes staat. Ik zat perfect in het wiel. Op 100 meter van de finishlijn kwam ik eruit en ging ik erover. Ik ben erg blij met deze zege. Winnen is sowieso plezant, nu deed ik het in eigen dorp. Bovendien bezorgde het me de titel van Antwerps kampioen. Ik ben content”. Proficiat Thijs!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *