Wedstrijd: Mol

Thijs reed vandaag als eerstejaars belofte een wedstrijd tussen de profs. Het Molse Zilvermeer was een schitterende locatie voor deze avondcross. Het kunstlicht zorgde voor een speciale sfeer langs het water en de omringende bossen. De helft van het parcours bestond uit zand, iets wat Thijs wel zag zitten. Hij maakte een goeie start, kwam al snel naar voor en reed op de  vijftiende plaats toen hij half de eerste ronde in een zandstrook op het achterwiel knalde van een sputterende Rob Peeters. Het duurde even voor hij zijn fiets los kreeg van die van de renner die achter op hem was terecht gekomen. Kostbare plaatsen gingen verloren en hij kon terug opnieuw beginnen vanop een dertigste plaats.

Het werden snelle rondes, en dat is erg nadelig als je naar voor probeert terug te komen. De snelheid moet dan nog hoger liggen dan die van je voorgangers. Thijs vloog elke ronde al rijdend door de meeste zandstroken en dat leverde hem telkens toch weer enkele plaatsen winst op. In een lange, snelle en zware wedstrijd werd hij uiteindelijk achttiende, wat een prachtige prestatie is!

Thijs voor val Mol

Net voor zijn duik in het zand.

Thijs-Aerts-Mol

Thijs ligt er.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *