Wedstrijd: Essen

Toon nam bij de beloften de kopstart door de eerste bocht op een slimme manier in te sturen. Hiermee won hij al meteen enkele meters die hij in de eerste modderstroken verder kon uitbouwen. Na een poosje voelde hij dat het forceren van een solo niet vol te houden zou zijn en het verstandiger was om wat gas terug te nemen. Hierdoor konden er enkele renners terugkeren. Toon wist zich wel nog te plaatsen voor de tussenspurt waar hij alsnog de 15 seconden meepakte. Na enkele ronden in de kopgroep van 5, met Sweeck, Vanthourenhout, Van Tichelt en ploegmaat Hermans, ging het tempo de hoogte in. Niet enkel Toon kreeg het moeilijk. De hele kopgroep spatte uiteen. Toon kwam in vierde positie te zitten. Hij deed nog alle moeite om toch op het podium te geraken en tijdsverlies te beperken, maar de vierde plaats werd het eindresultaat. Toon loopt in het voorlopige eindklassement wel uit op de vierde plaats en staat nu derde.

Ook Thijs zijn start was goed waardoor hij onmiddellijk vooraan mee weg was. Na een ronde dacht hij zijn top 10 plaats beet te hebben en koerste constant op een 8 ste plaats. Half koers reed Thijs vooraan lek waardoor hij verschillende plaatsen verloor. Nadien kon hij dit nog gedeeltelijk goedmaken en hij werd uiteindelijk nog mooi 11de. Met een tevreden gevoel kijken de mannen terug op de wedstrijd en de zware omloop.

Toon-Aerts-Essen

Thijs-Aerts-Essen

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *