Wedstrijd: Namen

Toon mocht vertrekken van op de tweede rij en nam een goede start. Als vierde reed hij de eerste hellende strook omhoog. Na een klein akkefietje in de hectische materiaalpost, viel hij even terug totdat hij na de derde ronde op plaats zes zat met ploegmaat Soete. Het plan was om er een stevige koppelkoers van te maken om zo elkaar aan een mooie uitslag te helpen. Maar doordat Toon plots pech had met een lekke voorband en nog geen honderd meter later dubbele pech toen ook zijn achterband leegliep, verloor hij opnieuw enkele plaatsen en tijd. Vanuit de tiende positie begon hij aan een sterke inhaalrace. Hij kwam ronde na ronde dichter en strandde op plaats zeven. Zijn gevoel was al een stuk beter dan in Essen. Toon is dus klaar om de échte kerstcrossen aan te vatten.

Thijs, die geselecteerd was in de b-selectie startte op de laatste rij. Hij had zich voorgenomen om het in het begin wat rustiger aan te doen, om zo wat krachten te sparen zodat hij achteraf meer naar voor kon schuiven. Het was in de tweede ronde dat ook hij lek reed waarna hij op plaats 25 terecht kwam. Het werd een harde wedstrijd waar verschillende renners van hetzelfde kaliber haasje over speelden. Thijs bleef alles geven en eindigde op de twintigste plaats.

Toon-Aerts-Namen-frontThijs-Aerts-Namen-Front

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *