Wedstrijd: WK Tabor

Toon eindigde knap 6de op een moeilijke ondergrond en na een paar valpartijen.

Zijn start was erg goed en hij ging als eerste het veld in. Maar het parcours was verraderlijk. De stroken waar de zon scheen begonnen te ontdooien, zodat we boven de bevroren ondergrond een papke kregen.  De stukken waar het schaduw bleef lagen er dan weer spekglad bij door de ijsvorming. Ook de diepe bevroren sporen zorgde voor gevaarlijke situaties. De beresterke Toon kon met zijn kracht niet veel aanvangen. Het was balanceren tegen een hoge snelheid. De val in de eerste ronde, mede door het gevolg van iets te harde banden, deed hem geen goed. “Door de bevroren grond voelt het alsof je op beton knalt”. De zijkant van zijn linkerbeen ter hoogte van zijn knie deed pijn en bloedde. Toon is een vechter en kwam opnieuw dichter, nam risico’s en belande opnieuw tegen de grond. Deze keer was het zijn andere been dat de klap opving. Maar Toon verbeet de pijn en ging door. Vooraan was het titelgevecht in volle gang. En wat had hij graag daar mee gevochten. Maar een WK is geen gewone wedstrijd, het gaat er net nog iets steviger aan toe. Ondanks zijn buitelingen hield hij schitterend stand op de zesde plaats en werd zo derde Belg bij de beloftes.

Een volle bus enthousiaste supporters had zich verspreid over het parcours om Toon toe te schreeuwen en vooruit te stuwen. Ze waren vrijdagmorgen vertrokken vanuit Rijkevorsel. Op zaterdag bezochten ze Praag en zondag was het hun hoogdag in Tabor om daar hun held aan het werk te zien. Iedereen was tevreden met Toon zijn resultaat. Ondanks dat het helemaal niet zijn parcours was zette hij er toch een mooi resultaat neer tot grote tevredenheid van de supporters.

Onder de foto’s vind je ook nog het interview dat Toon gaf voor Sporza.

ToonWK1
ToonWK
Toonrace
ToonFinish
ToonClose
GroepTabor

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *