Wedstrijd: Lille

De Krawatencross gaat over de Lilse Bergen en langs een gigantische vijver. Normaal is het zandstrand een zware dobber maar deze keer was het hard bevroren wat er voor zorgde dat er snel gereden kon worden. Al vanaf de start was het duidelijk dat Toon zich niet zou laten doen. Hij demarreerde, nam de leiding en zorgde mee voor een helse snelheid waardoor er achteraan in de kopgroep slachtoffers vielen. Uiteindelijk bleven vooraan Michael Vanthourenhout, Laurens Sweeck en Toon over. Ronden lang waren ze aan elkaar gewaagd. Sweeck deed verschillende pogingen om van Toon vanaf te geraken maar deze gaf geen duimbreed toe. Mooi spektakel! Ook vlamde Toon nog een keertje door met de hoop dat Michael en Laurens naar elkaar zouden kijken om de achtervolging in te zetten. Maar ze lieten hem niet rijden. Het maakte het alleen nog maar spannender. Alles was nog mogelijk. Het was pas in de laatste vrij technische lussen in de zandduinen dat Sweeck enkele meters voorsprong kreeg. Vlak erachter kwam de laatste recht lijn naar de finish. Toon perste er nog een knappe sprint uit maar kwam maar enkele meters te kort en werd tweede voor Vanthourenhout. Hij werd daarmee ook schitterend 3de in het eindklassement van de Bpost Bank Trofee.

Thijs was in het begin goed mee vooraan maar zat na enkele ronden wat op zijn tandvlees. Hij reed daarna nog wel een constante wedstrijd en eindigde verdienstelijk twaalfde.
IMG_1731frontpage

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *