Wedstrijd: Hoogstraten

Toon haalde eruit wat erin zat, bekende hij na afloop. “De 4de plaats was het hoogst haalbare. Ik croste een tijdje voor de 2de stek, maar dat mislukte. Dan probeerde ik de 3de plaats te redden, maar ook dat was niet mogelijk”, aldus Toon.

4de worden is echter ook niet mis, want gisteren in Lille finishte hij al 2de. “Ik was ervan gerecupereerd. Ik dacht eigenlijk dat ik een betere dag had. Ik was bovendien prima gestart. Ik bepaalde even zelf het tempo, pakte wat voorsprong, maar ze kwamen terug. Van dan af was het aanklampen, maar dat lukte niet tot in de eeuwigheid. Toen ik op 4de plaats belandde, kon ik die behouden. Achteraf gezien heb ik wellicht de fout gemaakt van tussen het ontbijt en mijn laatste maaltijd drie uur voor de start niet meer te hebben gegeten. Ik had wellicht onvoldoende benzine in de tank. Ik had vaker moeten eten. Voila, die les is ook weeral geleerd”, zei Toon.

Thijs kwam na een val in de eerste ronde op een flinke achterstand te rijden. Onmogelijk om dat nog goed te maken zodat hij als vijftiende eindigde.

(Met dank aan Noël Truyens van Telenet/Fidea voor het verslag)

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *