Wedstrijd: Oostmalle

De zon scheen in Oostmalle en de vele toeschouwers zorgden voor een waardige sluitingsprijs. Het was Toon zijn laatste wedstrijd bij de beloften. Al snel na de start raakte Diether Sweeck en Daan Soete weg met Toon op zowat tien seconden. Vier ronden lang probeerde hij mee vooraan te geraken maar de twee voor hem gaven geen krimp. Nadien kwam Michael Vanthourenhout terug en maakte het Toon nog moeilijk. Ze keken de kat uit de boom en gingen niet meer volop in de achtervolging met als resultaat dat Yorben Van Tichelt terug kon komen. Toon schitterde in de laatste ronde door nog weg te rijden van zijn twee kompanen. Net voor de laatste rechte lijn pikt Yorben terug aan en ze persten er samen een sprint uit voor de derde plaats. Het was Van Tichelt die de derde plaats pakte. Toon was zwaar ontgoocheld zeker omdat hij niet de verdiende beloning kreeg voor zijn zeer sterke wedstrijd.

Je zou het niet altijd zeggen maar cross is een bikkelharde sport waar in het vuur van de strijd niet al te nauw wordt gekeken. Dat ondervond Thijs vandaag aan de lijve, maar hij staat zijn mannetje. Hij reed op een gegeven moment zelfs op de zesde plaats en zat verder altijd bij de top tien. In het laatste ronden van de wedstrijd kostte het wat meer moeite en hij kwam uiteindelijk als twaalfde over de streep.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *