Een woord van dank.

Ondertussen zijn Toon en Thijs bijna uitgerust van het lange, zware cross-seizoen. Een seizoen waarin Toon bevestigde dat hij bij de besten van de wereld in zijn categorie hoorde. Waarin hij van zich ook liet zien in enkele crossen bij de profs. Hij reed zijn eerste crossen van het hoogste niveau en deed dat niet slecht met een 13de plaats in Koksijde en 18de in Milton Keynes (wereldbekerwedstrijden bij de Elite). Hij haalde mooie podiumplaatsen gedurende het hele seizoen, waaronder zijn tweede plaats op het BK en twee derde plaatsen in de eindklassementen! Kortom, Toon lijkt stilaan klaar om de stap te zetten naar zijn eerste winter in de Elite-categorie. Hij zal volgend cross-seizoen dan ook aanvatten als beroepsrenner bij Telenet-Fidea Cycling Team.

Thijs startte goed aan het seizoen, maar kreeg halfweg oktober af te rekenen met zijn spierscheur. Dit zorgde ervoor dat de kwaliteit in zijn training moest worden uitgesteld. Hierdoor huppelde hij enkele weken achter de feiten aan, om dan in december staalhard uit te halen met zijn overwinning op het provinciale kampioenschap in eigen dorp. De rest van het seizoen ging het met ups en downs. Hij heeft veel geleerd afgelopen seizoen om volgend jaar wederom een stap vooruit te zetten.

Al deze goede resultaten zijn het gevolg van het harde werk dat de jongens in de zomer verrichten. Maar na hun trainingen is de buit nog niet binnen. Daarom dit bericht van Toon uit naam van de twee kleppers:

“Wij zouden graag iedereen bedanken die ons geholpen heeft. Dit gaat vooral over onze ouders. Zij doen nog steeds de was, maken het gezonde eten en zetten de mobilhome week na week terug mooi in orde.

Ook een pluim voor de mecaniekers onder leiding van onze pa. Ze laten niet enkel onze fietsen blinken, maar hebben er ook voor kunnen zorgen dat wij twee geen enkele keer met materiaalpech kregen af te rekenen (behalve enkele lekke tubes). Chapeau mannen!

Omdat we niet zo houden van stijve spieren, bedanken we ook onze vaste masseur/verzorger. Hij is top!

We bedanken ook onze vriendinnen die ons kunnen motiveren, tot rust brengen en steunen gedurende elke wedstrijd en training.

En dan natuurlijk al onze supporters. Het is schitterend om op enkele centimeters van jullie door de bochten te scharen, terwijl jullie ons nog wat toeschreeuwen. We hebben dit seizoen weer enkele keren versteld gestaan van jullie enthousiasme en ja, tot zelfs in Tabor toe! Bedankt hiervoor want dit betekent veel voor ons!

Merci en tot volgend jaar in het veld of deze zomer op een wegwedstrijd.”
Thijs en Toon

Het zomerprogramma volgt in de komende weken.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *