Ronde van Luik: slot-etappe

Onze hartelijke dank aan Inge Aerts van de supportersclub voor het onderstaande verslag!

Missie volbracht voor Toon! Onder een broeiend hete zon en temperaturen van 32 tot 34 graden moest het peloton vandaag de laatste etappe afwerken. Toon vertrok in het wit met een voorsprong van 11 punten op de tweede in de rangschikking. Met nog 15 punten te verdelen werd het uitermate spannend bij de laatste 3 tussensprints. Van bij de start gaat er een kopgroep van 7 renners vandoor met daarbij ploegmaat Corné Van Kessel. Corné kon nog tweede eindigen in de stand van de witte trui. Corné deed wat nodig was en met 2x winst bij de eerste 2 tussensprints was Toon zeker van zijn trui. Het peloton maakte vanaf dan jacht op de vluchters en bij het ingaan van de laatste twee plaatselijke ronden vormde zich een nieuwe grotere kopgroep met daarbij Toon. In de laatste ronde moest Toon de rol van de kopgroep lossen door het moordend hoge tempo én een lekke band. Dit kon de pret niet drukken, want hij kwam met een brede glimlach over de meet. Voor Toon is de Ronde van Luik een geslaagd parcours. Proficiat ! 

IMG_2224

IMG_2238

IMG_7583

IMG_7584

IMG_2230

IMG_2228 (1)

IMG_2235

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *