Wedstrijd: Gieten

Dankzij een snelle reactie kon Toon de eerste 100 meter van de wedstrijd opschuiven naar de top 10, maar in de eerste bocht werd hij in de luren gelegd en stond hij bijna stil. Hierdoor verloor hij vele plaatsen, waardoor Toon de eerste ronde rond de 25ste positie doorkwam. Op de snelle omloop was nog alles mogelijk, moest het vooraan even stilvallen. Dat was niet echt het geval en dus werd het voor Toon een zware wedstrijd. Af en toe liet hij een gaatje vallen, om dit in de vele zandstroken terug dicht te rijden. Dat verdient wel een pluim! Toen hij op drie ronden van het einde toch moest lossen bij de omvangrijke groep, hield hij zijn tempo strak. Hierdoor kon niemand nog aansluiting vinden en kon hij zelfs nog enkele plaatsen goedmaken. Met een 19de plaats aan de finish, werd er met een tevreden gevoel naar huis teruggekeerd. In dit internationale top-peloton eindigen op een kleine achterstand van de top-10 is een mooi resultaat. Nu is het wachten op de crossen die hem beter liggen.

Thijs bij de beloften was bij de start goed weg. Hij bleef aansluiten, maar had half wedstrijd moeite om de koplopers te volgen, waardoor hij alleen kwam te zitten. Hij werd uiteindelijk achtste, wat al bij al toch nog een goeie uitslag is.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *