Wedstrijd: Ardooie

Traditioneel wordt er op die ene donderdag in oktober gecrost in Ardooie. Toon en Thijs kwamen ook aan de start, de elite en belofterenners reden er samen. Het was Toon die nog voor de eerste bocht in het veld op kop reed. Het was duidelijk dat hij zich goed voelde en niet gekomen was om gewoon wat rond te toeren.

Terwijl het steeds harder begon te regenen en de droge ondergrond glibberig werd, bleef hij het tempo in de kopgroep hoog houden. Na twee ronden kwam ploegmaat Meeusen op kop en was het aan hem om de andere 4 renners in de kopgroep onder druk te zetten. Al snel was duidelijk dat Toon zich goed voelde in de gladde bochten. Dit was ideaal voor hem. Hij kon krachten sparen door in het wiel van de anderen te blijven. Het was niet aan hem om het gat op zijn ploegmaat Meeusen te dichten.

Halfkoers werd het een zoektocht naar de juiste tubes. Toon koos voor de nieuwe Limussen die hij afgelopen week van sponsor Challenge kreeg. Hiermee maakte hij weinig fouten. Een enkel keertje verloor hij de grip en viel. De andere renners voor hem kregen zo wel een voorsprong. Hij bleef echter vechten en eindigde op een knappe 6de plaats.

Thijs verging het in tegenstelling tot afgelopen zondag pakken beter. Hij startte matig, maar kon zijn tempo tot de laatste ronde zeer strak houden. Hij stond ook al snel op zijn groffe Limus tubes. En was waarschijnlijk één van de enigen die vandaag niet viel. De laatste ronde kende hij een klein dipje door de lange wedstrijdduur, maar hij eindigde nog zeer mooi op een 17de plaats tussen de elite, als 2de belofte.

1 gedachte op “Wedstrijd: Ardooie

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *