Wedstrijd: Gavere

Thijs bij de beloften mocht vanop de tweede rij starten. Op zo’n loodzwaar parcours als Gavere is het zeker geen minpunt als je goed weg komt. Thijs vertrok dan ook sterk en reed meteen als tweede in het wiel van zijn ploegmaat Daan Soete. Even liet hij zich wegdrummen maar hij voelde zich goed waardoor hij na de eerste loopstrook op kop kwam te zitten.

Sportbandages - SportsteunzolenDat was echter van korte duur, hij moest een paar plaatsen prijsgeven doordat de andere renners gingen demarreren. Maar tot halfweg de cross was er nog kans op een podiumplaats. In de lange klim richting tweede materiaalpost liep hij duidelijk te hard en blies hij zich op. Het koste hem weer enkele plaatsen. Na een ronde terug op adem te komen kwam hij nog terug opzetten om uiteindelijk toch nog knap achtste te finishen.

Bij de profs was Toon ook goed mee weg in de start. Lange tijd in de buurt van Corne Van Kessel rond een negende plaats. Hij reed een constant tempo, volgde mooi en doseerde met de bedoeling om op het einde van de wedstrijd nog eens stevig uit te pakken.

Helaas in de voorlaatste ronde reed hij lek waardoor heel wat renners hem passeerden. Na de fietswissel in de materiaalpost kwam hij uitermate sterk uit de hoek door de opgelopen achterstand op anderhalve ronde zo goed als weg te werken. Hij kwam als dertiende over de streep. Zonder pech behoorde een toptienplaats bij de mogelijkheden. De hardwerkende Toon maakte een beresterke indruk.

Thijs Aerts Gavere

Toon Aerts Gavere

1 gedachte op “Wedstrijd: Gavere

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *