Wedstrijd: Zolder

Een zonovergoten en redelijk droog parcours was het decor van deze wereldbekerwedstrijd. Thijs zat in de B selectie wat wil zeggen dat hij op de allerlaatste rij van een peloton van zo’n zestig deelnemers vertrok. Hij ging meteen goed door en won al in de eerste ronde een pak plaatsen. Thijs reed sterk en eindigde op een mooie zestiende plaats, zeker als je ziet vanwaar hij moest komen. En nee, er wordt niet gewacht in zo’n wedstrijd.

Sportbandages - SportsteunzolenBij de profs waren zelfs meer dan zeventig starters. Vandaar dat het drummen was in de eerste halve ronde. Toon werd wat opgehouden door een valpartij voor hem maar voelde zich goed en begon met volle overgave aan de weg naar de kop van de wedstrijd.

Pauwels, van der Poel en Van der Haar gingen er vandoor. Toon deed op een enthousiaste manier voortreffelijk werk in de achtervolgende groep. Constant in de kijker binnen de top tien van een wereldbekerwedstrijd is een knappe prestatie. Al moest hij in een millimetersprint net Sven Nys laten voorgaan waardoor hij elfde eindigde. Maar iedereen is erg tevreden met de recente prestaties van Toon.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *