Thijs Belgisch Kampioen!!

Enorme dank aan Inge Aerts van de Supportersclub voor het verslag!!

Sportbandages - SportsteunzolenBeloften BK Lille. Zoals we reeds gemeld hadden begon de wedstrijd met een massale valpartij . Thijs was wel als eerste weg dus bleef heel. Een kwartier later nieuwe start en weer had Thijs kopstart. Al snel vormde zich een kopgroep met 5 renners waarvan vier Fidea renners. Daan Soete was de eerste die een kloofje sloeg maar anderhalve ronde later werd hij gegrepen. Dit was onmiddellijk het sein voor Thijs om aan te vallen! Thijs vergrootte ronden lang zijn voorsprong en met nog twee ronden en 14 seconden voor op de achtervolgers begon de droom niet alleen te leven maar ook waarheid te worden. Thijs gaf dit niet meer uit handen en hield zich aan zijn woord : die eerste trede en de tricolore zijn voor hem. En laat ons eerlijk zijn , meer dan oververdiend. Alles wordt in Rijkevorsel in gereedheid gebracht voor een groots veussels feest.

Elite BK Lille. Toon Aerts stond op dezelfde startplaats als broer Thijs eerder deze dag. Na de start werd hij ingesloten en kwam als 15 e door. Rondenlang werd er aan een extreem hoog tempo gereden. Geen zwaar parcours maar een snelheidsrace. Toon kennende en niet loslatend uit de achtervolgende groep trok hij zijn motor op gang. Een meer dan fantastische inhaalrace werd beloond met een passage op plaats vijf in de voorlaatste ronde. Die plaats gaf hij niet meer af. Eerste BK bij de Elite en eindigen op plaats vijf. Knap!

2 gedachten over “Thijs Belgisch Kampioen!!

  1. Proficiat Thijs, goede race toon doe zo verder mannen. Hard werken word altijd beloond. Proficiat ook aan de ouders.

  2. Je reed een prachtige wedstrijd, Thijs! Een dikke proficiat met jouw Belgische driekleur! Eerlijkheid siert je nog altijd: “Ik denk niet dat ik kans had gemaakt op die driekleur indien Eli was gestart”. Je bent een straffe sportman. Ik ben benieuwd naar het WK in Heusden-Zolder 😉
    Na een minder goede start was het schitterend om te zien hoe je ronde na ronde terrein won om ten slotte te eindigen op een eervolle 5de plaats, Toon. Ook een dikke proficiat hiervoor.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *