Wedstrijd: Lignières-en-Berry (FRA)

Toon had een 9e plaats te verdedigen in het wereldbekerklassement. Na een goede start liep alles zoals het moest en draaide hij mee in de spits van de koers. Op het moment dat hij iets te ver zat, werd hij twee maal van achteruit aangereden, met een valpartij, en iets later een loszittende schoen tot gevolg.

Na heel wat gepruts, kon de schoen terug opnieuw aangetrokken worden, waardoor Toon terug kracht op zijn pedalen kon zetten. Hij vocht voor wat hij waard was met een 11e plaats als eindresultaat. Een opsteker op dit gladde parcours. Maar wat hem nog meer plezierde was zijn 8e plaats in het wereldbekerklassement. Als je in deze ranking tijdens je eerste elite-jaar zo een plaats inneemt, dan kan je niet anders dan fier zijn! Chapeau Toon. Succes met het verdedigen van je klassement in Hoogerheide!

Thijs bij de beloften nam de kopstart en knalde als eerste het veld in. Jammergenoeg was het van korte duur. Alhoewel hij niet het gevoel had dat hij over zijn toeren ging, ging het niet zoals het hoorde. Hij verloor plaatsen en ook een beetje de moed. Uiteindelijk kwam hij als negentiende over de streep. Blijkbaar toch een beetje last van de drukte en de naweeën van het BK.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *