Wedstrijd: Hoogerheide (NL)

Het begon te regenen toen Thijs vertrok voor zijn wedstrijd bij de beloften. Al snel zag het ernaar uit dat hij op deze, voor hem heilige grond, een mooie wedstrijd zou rijden. In de eerst ronde kwam hij als een schicht van halverwege het peloton naar voor geknald. Lange tijd reed hij op plaats vier en kwam dichter op de nummer drie, de Fransman Clement Russo. Met een podiumplaats in het verschiet kreeg hij in de voorlaatste ronde kettingproblemen onderaan de trappen. Het duurde toch wel even voordat hij zijn ketting terug had liggen waar ze thuishoorde. Hierdoor viel hij verschillende plaatsten terug. In de laatste ronde kon hij nog terugkomen en eindige hij zevende. Sterke wedstrijd van Thijs!

Met een doorgedreven training de afgelopen week in Mallorca, was Toon er helemaal klaar voor. Door het gedrum bij de start begon hij ergens rond de vijftiende plaats.  Vooraan waren Van der Poel, Van Aert, Pauwels, Sweeck en Tom Meeusen vertrokken. Stelselmatig schoof hij naar voor, totdat hij, tot ieders verbazing het groepje met Nys, Merlier en Michaël Vanthourenhout achter zich te liet. Hij kwam kort op zijn ploegmaat Meeusen, maar miste net de aansluiting. Toon reed een berewedstrijd, kwam vol emotie als zesde over de streep en barstte in tranen uit, beseffende dat hij de benen heeft voor het WK maar niet de selectie. Iedereen weet dat het onterecht is en dat je een eerlijke sporter bent met enorme ambitie. De weg naar de top is hard, men ziet je komen en ze proberen je af te remmen. Toon, je hele entourage en alle supporters staan achter je. Toon je bent een zalige vent en heel de wereld mag dat weten!!

Toon-Hoogerheide

6 gedachten over “Wedstrijd: Hoogerheide (NL)

 1. Knap gereden toon, pakkende beelden, zegt genoeg.
  Probeer u erover te zetten. Nog succes met de rest van het seizoen.
  Wij zullen u zeker steunen en weten beter.
  Knap wat je dit seizoen als 1ste jaar prof hebt laten zien.
  Tof om u te mogen kennen van dichtbij.
  Sterkte nog in ieder geval.

 2. Toon en Thijs , we zullen blijven roepen tot de bondscoach het zal horen. In Middelkerke schreeuwen we jullie naar de top.

 3. Knappe foto die de ‘overname’ van de macht aangeeft : Toon voorop, met in zijn wiel Sven. Van zijn toekomstige leermeester kan hij nog veel leren, het is hem gegund. En achterop de nahinkende Klaas. Ik ben er zeker van dat Toon in de toekomst een waardige kampioenentrui-drager zal zijn !

 4. Toon & Thijs, jullie zijn geweldige veldrijders, met jullie gaan we nog super
  jaren tegemoet. Voor jullie wil ik in de wissel tot aan men knieën in het
  slijk staan en in weer en wind, doe zo voort!

 5. Toon en Thijs, jullie zetten Rijkevorsel mee op de kaart! Erg trots dat ik van Veussel ben. Ook mijn collega’s in Mortsel (die maar amper een cross-fiets van een mountainbike kunnen onderscheiden ) supporteren ondertussen door mijn enthousiasme mee voor Toon en Thijs uit Rijkevorsel. 🙂
  Ook heel veel respect voor jullie entourage die er elke week terug staan !
  Veel succes gasten!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *