Wedstrijd: Sint-Niklaas

Bij de beloften ging Thijs goed van start maar kreeg  jammer genoeg in de derde ronde kettingproblemen. Hij kreeg ze snel terug op haar plaats maar toen hij terug op zijn fiets zat en aanzette sprong ze er weer af. Opnieuw de ketting erop en redelijk voorzichtig richting materiaalpost om van fiets te wisselen. Ondertussen was hij teruggezakt naar de twaalfde plaats. Dat hij in vorm was bewees hij door ronde per ronde terug naar voor te rijden. In de voorlaatste ronde was hij al teruggekomen tot de vierde plaats achter de drie vooraan. In de laatste ronde ging het richting podiumplaats maar hij slaagde er net niet meer in om het laatste gat dicht te rijden. Thijs reed een schitterende wedstrijd en we stellen ons de vraag waar hij had gestaan zonder een haperende ketting.
Uitslag beloften: 1: Daan Soete 2: Berne Vankeirsbilck 3: Nicolas Cleppe 4: Thijs Aerts

Toon opende fel en reed een ronde op kop zonder echt door te trekken, omdat het te vroeg in de wedstrijd was. Vervolgens draaide hij mee, rond een tiende plaats. Vooraan was Laurens Sweeck vertrokken waarachter Van der Poel, die even later door het ijs zakte, Meeusen, Nys en  Van Aert de achtervolgende groep vormden. Tom moest passen waardoor Wout en Sven konden gaan voor de tweede en derde plaats. Toon zette in de laatste ronde zomaar even de tweede beste rondetijd neer en reed een zeer sterk einde van de wedstrijd. Hij eindige hierdoor op een heel knappe vijfde plaats.
Uitslag profs: 1 Laurens Sweeck, 2: Wout Van Aert, 3:Sven Nys 4: Tom Meeusen en 5: Toon Aerts

ToonAertsArtikelStNiklaas

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *