Wedstrijden: Middelkerke

Elite: Het parcours was zwaar en bijzonder technisch, met zandstroken en gladde schuine modderstukken die zorgden voor het nodige spektakel. Toon zat meteen goed in de wedstrijd. Al vroeg in de eerste ronde ging Mathieu Van der Poel en Tom Meeusen er vandoor. Het werd al snel duidelijk dat zij een en twee gingen worden. Daarachter waren het Lars van der Haar, met Toon en Sven Nys die enkele ronden jacht maakten op een podiumplaats. Wout van Aert, die achteruitgeslagen was door materiaalpech, kwam sterk terug en passeerde hen. Net zoals de andere renners maakte ook Toon de nodige slippers. Hij kwam als vijfde over de streep, kort achter Nys en bewijst dat hij een vaste waarde is geworden tussen de grote jongens.

Beloften: Thijs was niet zo best weg en ging als vijftiende de eerste ronde in. Maar hij voelde wel dat het goed ging. Vooraan waren Eli Iserbyt en Quinten Hermans ondertussen weggesprongen. Thijs reed redelijk snel terug naar de kop en vormde samen met Nicolas Cleppe en Yannick Peeters het achtervolgende drietal. Hij kon Peeters en Cleppe nog achter zich laten en werd knap derde. Een prachtig podium met de wereldkampioen op een, de Europese kampioen op twee en de Belgische kampioen op drie, en dat is Thijs!! Proficiat met je mooie podiumplaats!

fotokaartThijs

Het podium in Middelkerke bij de beloften.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *