Toon sterk in Vegas!

vegasklerenVoor de eerste wereldbekerwedstrijd van dit seizoen moesten we in het Amerikaanse Las Vegas zijn. Het was een avondcross omdat dan de temperaturen min of meer draagbaar zijn om te crossen, al is het toch nog altijd zweten bij 26 gaden.

Een snel en heuvelend grasparcours opgefleurd met pittige hellingen, trappen, zandbak, balkjes  enz. Je zou het niet onmiddellijk verwachten maar het stugge, droge harde gras bolde zwaar en voelt totaal anders dan onze Belgische versie.

Door zijn hoge notering op de UCI ranking kon Toon op de eerste rij starten. Al kon hij daar niet veel voordeel uit halen en dook pas als 14e in het veld. Hij schoof rustig naar voor waardoor Toon op het einde van de eerste ronde als 12e over de streep kwam. Hij maakte een bijzonder goeie indruk en schoof verder naar de kop in de tweede ronde.

De wedstrijd kreeg een ander verloop toen Wout Van Aert viel over de balkjes en op een achterstand kwam. Vooraan ging op dat moment Michael Vanthourenhout weg en kreeg een mooie voorsprong maar werd een ronde later weer gegrepen. Van Aert knalde terug naar voor alsof het niets was. Er vormde zich een kopgroep van 5 man  waaronder Toon die mee de wedstrijd maakte.

Met nog twee ronden te gaan sprong Van Aert als een bliksemschicht weg. De achtervolgers leverden een bikkelharde strijd. Sterke Toon was constant in beeld. Hij pakte net naast het podium en eindigde vierde. Laten we niet vergeten dat we het hier over een wereldbekerwedstrijd hebben. Toon is wereldtop!

Uitslag: 1 Wout Van Aert, 2 Michael Vanthourenhout, 3 Laurens Sweeck, 4 Toon Aerts

2 gedachten over “Toon sterk in Vegas!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *