Toon negende in Ioma City en vierde in UCI World Cup Ranking.

De “Jingle Cross” werd gereden bij meer dan 30 graden, op een parcours dat de dag voordien nog een wolkbreuk te verwerken kreeg. Door de vele regen was het omgevormd tot een modderpoel. Men besliste om het aan te passen zodat er weer meer grasstroken waren. Ook was de “Mount Krumpit” in het parcours opgenomen die dienst deed als stevige kuitenbijter.

Bij de start stond Toon op de eerste rij, aan de tegenovergestelde zijde van de eerste bocht, waardoor hij er pas op de tiende plaats door kon. Meteen ging hij naar voren en reed een volledige ronde op kop van de wedstrijd. De volgende rondes bleef hij in de top 3 maar alles bleef kort bij mekaar. Bij het wisselen in de materiaalpost verloor hij verschillende plaatsen en kwam Toon op de tiende plaats te zitten. Ook bleek achteraf dat Toon gebotst was tegen een overstekende toeschouwer en dat ze beiden ten val zijn gekomen.

Vooraan haalde Van Aert Laurens Sweeck in en passeerde hem. Kevin Pauwels kwam van achteren terug en kwam op drie te zitten. Sweeck moest ook Pauwels nog voorbij laten gaan. Ondertussen begonnen de inspanningen van Toon uit het begin van de wedstrijd en de zinderende hitte hun tol te eisen. Hij kon nog een plaatsje opschuiven en eindigde negende. Na twee wereldbekerwedstrijden staat hij op een mooie vierde plaats in de UCI World Cup Ranking.

Uitslag: 1 Wout Van Aert, 2 Kevin Pauwels. 3 Laurens Sweeck, 9: Toon Aerts

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *