Klasse prestatie van Toon in Valkenburg!

We kregen af en toe een zonnetje in Valkenburg op de derde wereldbekerwedstrijd van het seizoen op de loodzware flanken van de Cauberg. Dat Toon goed bezig is, bewees hij afgelopen week al met zijn tweede plaats in Ardooie.

De Caubergcross is een totaal andere cross, zonder modder, maar wel met elke ronde weer die beklimmingen en veel technischer dan dat je op het eerste gezicht zou zeggen.

In de start vanop de tweede rij werd hij even gehinderd zodat hij pas rond een tiende plaats in het veld kwam. Toon schoot als een flits naar voren, sloot goed aan en pakte mee over in de kop van de wedstrijd. Lars Van der Haar sprong even weg maar kwam ten val waarbij hij nadien in zeven seconden een schoenwissel moest doen. Door dit voorval  verdween Lars in de achtergrond.

toonkleinvalkenburgVanaf het moment dat Van de Poel en Van Aert het gingen menen en doortrokken, hing Toon bij het achtervolgende viertal, samen met Tom Meeusen, Kevin Pauwels en Michael Vanthourenhout en was hij nog in strijd voor een podiumplaats. Het moordende tempo vooraan zorgde ervoor dat Toon aan de rekker hing en telkens moest terugkomen, wat hij ook lange tijd vol hield. Uiteindelijk moest hij toch de rol lossen maar bleef het uiterste van zijn krachten geven en beet van zich af, om zijn voorsprong op de sterk terugkomende Van der Haar te behouden. Van Aert viel, waardoor Van der Poel op voorsprong kwam. Geprikkeld reed Wout terug naar voren waarbij hij Tom Meeusen en Vanthourenhout nog vlot passeerde.

Een zesde plaats voor Toon, in misschien wel de zwaarste wereldbekerwedstrijd, is een hele goeie prestatie! Hij komt daarmee op de vijfde plaats in de Telenet World Cup ranking te staan.

Uitslag; 1: Mathieu Van de Poel, 2: Wout Van Aert, 3 Michael Vanthourenhout, 6 Toon Aerts.

Ook Thijs bij de bloften had een goed gevoel en reed best wel een goede wedstrijd maar reed plat en zakte terug naar de vijftiende plaats. Hij werd uiteindelijk nog dertiende.

thijsartikelvalkenburg

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *