Thijs beresterk in EK Pont-Château (FR)

Dat Thijs met de week beter wordt bewees hij vandaag in Pont-Chateau. Hij reed stevig mee vooraan ondanks dat het een droog parcours was waar ze een gemiddelde van bijna 30pu haalden.

Nadat eerdere ontsnappingspogingen van verschillende andere renners gefaald hadden, demarreerde hij halfweg de wedstrijd zelf weg. Ook hij werd nadien terug gegrepen en daarna was het de beurt aan Quinten Hermans om te gaan.

Quinten dunde de achtervolgers uit. Thijs heeft een uur lang mooie dingen laten zien, alles gegeven en zoveel energie verbruikt dat hij in de laatste rechte lijn niet meer vol kon doorgaan. Hij werd nog knap negende en daarmee de tweede Belg op dit Europees Kampioenschap.

Uitslag: 1: Quinten Hermans, 2: Joris Nieuwenhuis (NL), 3: Sieben Wouters (NL), 9: Thijs Aerts

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *