TOON EUROPEES KAMPIOEN!!!

Het was zo voorspelbaar. De buit zou verdeeld worden onder Van Aert of Van der Poel. Maar dat Toon geschiedenis zou schrijven, daar konden we alleen maar van dromen.

Het was helemaal niet zijn parcours. Geen loopstroken, geen modder, bijna geen technische stukken, veel te warm en zo droog als een woestijn.

Al vanaf de start was Toon heel alert op hetgeen er gebeurde. Goed mee volgend maar zonder te forceren. Vanthourenhout trok door vooraan maar werd op de hielen gezeten door Mourey, Venturini met in hun zog Van Aert en Van der Poel. Toen alles terug bij mekaar kwam, ging Laurens Sweeck en demarreerde vol van achteren uit. Een kleine ronde hield hij het vol.

Toon voelde zich goed en waagde zijn kans. Vier ronden voor het einde sprong hij weg en had meteen een gat geslagen. Achter hem lieten ze Toon wat begaan met in gedachte dat de laatste twee ronden de inhaalklus wel geklaard zou worden. Er werd naar mekaar gekeken en Toon zijn voorsprong werd alsmaar groter. Het ploegenspel werd uitstekend gespeeld door de overige Belgen. Zelfs Wout Van Aert hield zijn benen stil tot de laatste ronde om daarna zijn podiumplaats te verzekeren. Toon kwam dolgelukkig als winnaar over de streep!

In het interview achteraf bedankte Toon het Belgische team voor puike teamwerk.

Uitslag: 1: Toon Aerts, 2: Mathieu Van der Poel, 3: Wout Van Aert

toonek

3 gedachten over “TOON EUROPEES KAMPIOEN!!!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *