Glansrol voor Toon in de Koppenbergcross

Er was nogal wat kritiek op het feit dat de spectaculaire, en wereldberoemde, zigzag afdaling was verdwenen uit het parcours. In de plaats was er langs de andere kant van de Koppenberg een hobbelende koeienwei aangewend om af te dalen. Maar kom, dingen veranderen nu eenmaal. Maar dat het loodzwaar was daar twijfelde niemand aan. Om een voorbeeld te geven: per ronde moesten er 100 hoogtemeters overwonnen worden. Op een wedstrijd van negen ronden zijn dat negenhonderd hoogtemeters, wat niet evident is voor een cyclo-crosswedstrijd.

Op de eerste rij aan de start straalde Toon met zijn nieuwe verovering. Een witte trui met blauwe strepen en gouden sterren. De Europees Kampioen nam een vlotte start en powerde het veld in, meteen in de kop van de wedstrijd meedraaiend. In de tweede ronde pakte hij het wiel van Wout Van Aert en beet zich er rondenlang in vast. Wel bijzonder dat hij dat als enige klaarspeelde. Uiteindelijk kreeg Toon het lastig, loste en werd een ronde later ingehaald door de achtervolgende groep. Gelukkig zakte hij niet helemaal weg en sloot aan. Kevin Pauwels sprong weg en even later Lars van der Haar. In de laatste ronde kon Toon de rest nog achter zich laten en eindigde vierde. Een prachtprestatie die veel bewondering opleverde.

Uitslag: 1: Wout Van Aert, 2: Kevin Pauwels, 3: Lars van der Haar, 4: Toon Aerts

Thijs eindigde vijftiende bij de beloften. Blijkbaar had hij zijn goede prestatie in het Franse Pont-château niet zo vlot verteerd.

toonkoppenberg

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *