Toon, als een van de regelmatigste, zesde in Ruddervoorde

Het waren superdrukke dagen voor de Europese Kampioen.  Gelukkig gaat hij daar fantastisch mee om en was hij vrij ontspannen voor de start.

Door de regen was het parcours verraderlijk glibberig. Het draaien en keren maakte het ook vrij technisch en best wel zwaar. Ook een beetje een gok op gebied van soort banden en bandenspanning. Gaat het nog regenen of niet?

Bij de start nam hij het wiel van Van Aert. Maar al snel voelde hij dat het tempo zeer hoog lag en hij wilde zich ook niet te snel te pletter rijden. Lange tijd verbleef hij in de achtervolgende groep op Mathieu Van der Poel en Wout Van Aert, die er vandoor waren. Zij twee gingen voor de overwinning en op de derde plaats kwam Laurens Sweeck te zitten.

Daar achter werd het een afvallingswedstrijd. Met een stevig tempo demonstreerde Toon zijn wendbaarheid en gaf zich tot het einde. Hij liet daarbij menig concurrent achter zich.

Met een zesde plaats bewijst hij, dat zelfs met zoveel wedstrijden na elkaar, hij toch overeind blijft als een van de regelmatigste renners in de cross.

Uitslag: 1: Mathieu Van der Poel, 2: Wout Van Aert, 3: Laurens Sweeck, 6: Toon Aerts

toonaertsinwiel

1 gedachte op “Toon, als een van de regelmatigste, zesde in Ruddervoorde

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *