Toon doet de cross een dienst en levert een spannende prachtprestatie in Niel

Niemand had voor aanvang van de Jaarmarktcross in Niel verwacht dat het een van de spannendste crossen van het seizoen zou worden. We kregen een uitgedund deelnemersveld, omdat nogal wat renners wegbleven wegens de schrik om vroegtijdig uitgeblust te zijn in dit drukke seizoen.

Toon en Thijs stonden beiden aan de start van deze klassieker met veel ambitie.

De start was er eentje voor Thijs! Hij draaide als eerste het veld in en kon zich laten zien in de eerste ronde die hij bij de eerste drie aflegde. Toon startte wat rustiger maar kwam toch al snel in de kop van de wedstrijd terecht. Even de twee broers samen in beeld, al zag je al snel dat het menens was bij Toon.

Ontertussen was Jim Aernouts weggesprongen. Achter hem was het Philipp Walsleben en Toon die volgden. Daarachter was een gedreven Kevin Pauwels bezig aan een knappe inhaalrace. toondijknielToon, die op de hoogte gebracht werd van de komst van Pauwels, ging door, kwam bij Aernouts en pakte de leiding. Al snel was zijn tempo te hoog voor zijn ploeggenoot.

Vanaf dat moment wist hij dat hij een kans op winst had als hij Pauwels achter zich kon laten. Op voorwaarde echter dat hij geen fouten zou maken en kon rechtblijven tegen de schuine dijkkant.

Het werd superspannend. Kevin kwam dichter tot op 20 seconden. Toon werd wat opgejaagd en viel in de voorlaatse ronde, doordat hij iets te snel door een bocht ging. Pauwels kwam terug tot 15 seconden. Maar Toon herpakte onmiddellijk en ging geconcentreerd de glibberige schuine kant van de dijk op. Hij kwam die goed door. Daarachter volgde nog een perfecte zandbakpassage. Toon ging vol door en plooide niet.

Voor Pauwels was het bij het begin van de laatste ronde duidelijk dat hij Toon niet meer te pakken zou krijgen. Toon werd stevig aangemoedigd tijdens de wedstrijd en reed onder luid applaus de laatste ronde. De Europese trui schitterde toen hij over de streep bolde met de handen in de lucht. Wat een mooie wedstrijd, proficiat Toon!

Ook Thijs reed een goeie wedstrijd. Hij werd eerste belofte en eindigde op de dertiende plaats.

Uitslag: 1 Toon Aerts, 2: Kevin Pauwels, 3: Corné van Kessel toonpodiumniel

5 gedachten over “Toon doet de cross een dienst en levert een spannende prachtprestatie in Niel

  1. 11 is wel degelijk jullie geluksgetal Thijs kampioen met nunner 11
    Toon kampioen met nummer 11
    Toon wint weer een wedstrijd het is vandaag ook den 11 ste van den 11ste

  2. Prachtig verslag, van een prachtige wedstrijd geleverd door een prachtige Toon en Thijs .
    Proficiat, Rijkevorsel is fier op jullie.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *